loader image

Rólunk

Az Audi- Dining Guide TOP 100 Étteremkalauzában
Éttermünk 2021 - ben és 2022 - ben is szerepel az ország és a vidék kiemelkedő éttermei között.

A hagyomány új arca

Nem csak a környék, de éttermünk is a hagyományos, vidéki stílust képviseli, ezzel visszarepítve vendégeinket az időben. A könnyed vidéki elegancia már az első pillanattól kezdve megmutatkozik, ahogy belépünk az Öreg Prés udvarára.

Az épület előtti prés, az autentikus kemence, a boros hordók és a kézzel faragott bútorok mind-mind a múltról mesélnek. Innen közelíthető meg éttermünk és a fogadó, ami több mint 25 éves múltra tekint vissza.

Két testvérszállodánk várja a távolabbról érkező vendégeket:

Az éttermünk szomszédságában elhelyezkedő Fogadó az Öreg Préshez szobái tágasak és modernek, de őrzik a régmúlt idők szépségeit.

A Hétkúti Wellness  Hotel és Lovasparkban a lovas sport szerelmesei élvezhetik a park nyújtotta lehetőségeket.

Vidék, tradíció, vendégszeretet - Nem hiába ez a három szó az, ami a leginkább meghatároz minket. - Öreg Prés Étterem Mór
A Móri Borvidéken egy különösen varázslatos táj ölt testet: a Vértes lankáin elterülő szőlődombok olyan idilli képet festenek, melyek azonnal megnyugtatják az ideérkező lelkét.

A Móri Borvidék

A Móri Borvidéken egy különösen varázslatos táj ölt testet: a Vértes lankáin elterülő szőlődombok olyan idilli képet festenek, melyek azonnal megnyugtatják az ideérkező lelkét.

A legkisebb, de az egyik legkülönlegesebb borvidéknek a török megszállás előtt virágzó szőlőkultúrája volt. Ez a virágzó szőlőkultúra az, amit napjainkban is látható számos pincészettel, borászattal és természetesen országszerte ismert, díjnyertes borokkal. Itt nem csak a borkedvelők, de a természet és az ételek szerelmesei is „magukra találhatnak”, hiszen a Móri Borvidék távol a városi forgatagtól, a Vértes egy különleges szegletében fekszik. Fesztiválok és a rendezvények is szép számmal várják az idelátogatókat minden évben: bornapokon, várjátékokon és szüreti napokon élvezhetjük ki a vidék sokszínűségét. Itt kerül megrendezésre a Móri Bornapokon a Borkirálynő választás is, aminek már 1998 óta az Öreg Prés ad otthont.

Gasztronómiai utazás

A sváb gasztronómiai vonal és a helyi specialitások melyek leginkább meghatározzák konyhánkat, de a nemzetközi ízekre vágyók is találnak kedvükre valót. Az Öreg Prés Étteremben a hagyomány találkozik a modern konyhatechnológiával, és minden egyes fogás gondos odafigyeléssel és magas minőségű összetevőkkel készül. Hozzánk valóban a környékről érkeznek az alapanyagok, mondhatni, hogy helyi hússal, zöldséggel, lekvárral dolgozunk. Biozöldség Rácalmásról, méz Csókakőről, sajt Csurgódombról és Alcsútról, Petlyn kézműves ecet, tökmagolaj a Biróczky manufaktúrából érkezik, szörpöt és lekvárt pedig a városban készítenek nekünk.

A felejthetetlen kulináris élményekről Séfünk, Volenter István gondoskodik, aki majd olyan nagy múltra tekint vissza, mint az Öreg Prés Étterem, ahol megkezdte 15 éve szakmai karrierjét. Ezt követően nem csak a Bocuse d’Or-csapat coach-jaként tevékenykedett, de a fine dining világában is kiemelkedő szakmai munkát folytatott.

Majd 2019-ben „hazatért” a Móri Borvidék páratlan vidéki atmoszférájába, és ezzel egykori munkahelyére, az Öreg Présbe, aminek 2019 óta az üzemeltetője is.

Válogass kedvedre és ízleld meg a helyi kultúrát ínycsiklandó szörpjeinkkel, lekvárjainkkal és sok más minőségi kézműves termékünkkel.

Delikátesz

„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” – tartja az ismert mondás, és ez a szállóige nálunk szintén meghatározó. Ezt mutatja delikáteszünk is, ahol a térség termelőinek szívvel-lélekkel készült termékei vásárolhatóak meg. Így nem csak a hazai kistermelők és gazdaságok gyarapodásához járulhatsz hozzá, de csökkentheted az ökológiai lábnyomodat is, hiszen a legtöbb finomság 15 kilométeres körzetből érkezik. Válogass kedvedre és ízleld meg a helyi kultúrát ínycsiklandó szörpjeinkkel, lekvárjainkkal és sok más minőségi kézműves termékünkkel.